Oslo, Sagene-Torshov, Omsens gate 2B

Torshov - 3-roms med attraktiv beliggenhet og gjennomgående god standard - Nyere bad og kjk. - IN-ordning - Fastpris

1 590 000,-

 • Prisantydning:

  1 590 000,-

 • Totalpris:

  4 774 077,-

 • Fellesutgifter:

  15 976,-

Beregnet totalkostnad: 1 590 000,- (NB: prisen er fast) 3 054 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 644 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 5 000,- (Andelskapital) 6 318,- (Oppstartskapital) 117 600,- (Etableringsgebyr BRL (2,5% av total kjøpesum)) -------------------------------------------------------- 130 077,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 774 077,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Borettslag

 • Primærrom:

  45 m²

 • Bruksareal:

  45 m²

 • Etasje:

  3

 • Antall rom:

  3

 • Soverom:

  2

 • Byggeår:

  1904

 • Modernisert:

  2017

 • Gårdsnummer:

  225

 • Bruksnummer:

  191

 • Finnkode:

  325651029

 • Sist endret:

  01.12.2023 12:04

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 72%

  eier sin egen bolig

 • 100%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 67%

  har bolig mellom 60-120 kvm

 • 100%

  av boligene er eldre enn 20 år

 • 27%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Arealeffektiv 3-roms vendt mot stille bakgård. Attraktiv beliggenhet på Torshov. Leiligheten har god standard, hvor hele leiligheten ble omfattende oppusset i 2016/2017 med blant annet nytt tidløst kjøkken, delikat bad, nye overflater i alle rom. Leiligheten har en innbydende atmosfære og en fin romfølelse.

Kvaliteter verdt å merke seg:

- Sentral beliggenhet på Torshov

- Utleiepotensiale*

- 2017 -nytt elektrisk/røropplegg i hele gården

- Kort vei til kollektiv

- Vanntåkeanlegg og sentral brannvarsling

- IN-ordning (felleskostnader er kr. 2.106,- ved 100% nedbetaling av FG)

*Det er særskilt vedtektsfestet at styret kan samtykke til at en andelseier - de tre første årene fra datoen borettslaget ble stiftet - kan leie ut hele boligen for opptil tre år.

Standard

Arealeffektiv 3-roms andelsleilighet med attraktiv beliggenhet på Torshov. Leiligheten har god standard, hvor hele leiligheten ble omfattende oppusset 2012 med blant annet nytt tidløst kjøkken, delikat bad og nye overflater i alle rom. Leiligheten har en innbydende atmosfære og en fin romfølelse.

Bad
Pent, tidløst baderom med dusjnisje, servant, wc og vaskemaskin. Varmekabler.

Kjøkken/stue
Kjøkkeninnredning med fronter i laminat og finer.
Integrerte hvitevarer som komfyr, platetopp, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryser.
Laminat benkeplate med stålbeslag og kum. Malt mellom benk og overskap. Avtrekksvifte
Kullfiltervifte i overskap.

UTVENDIG
To lags isolerglass fra 1984 i malt trerammer.
Lydisolert og brannklassifisert (B30) inngangsdør.

INNVENDIG
Bolig med normale overflater.
Parkett på gulv.
Malte flater og himlinger.
Trebjelkelag, (Ikke besiktiget).
Betong dekker.
Glatte dørblader.

Beliggenhet

Meget attraktiv beliggenhet sentralt på Torshov. Dette området er kjent for sin praktiske nærhet til en rekke fasiliteter og opplevelsesmuligheter, alt innenfor en behagelig gangavstand.

Torshov huser et utmerket kollektivtilbud, med buss, trikk, og T-bane, flere innbydende kafeer og restauranter, og en rekke utdanningsinstitusjoner, fra barnehager til skoler for alle aldersgrupper.

Leiligheten er omgitt av natur- og parkområder som Torshovdalen, Torshov kirkepark og Haarklous plass, og ligger i kort avstand fra Storo Storsenter og BI Nydalen. Rett over veien finner du Torshovparken, med idrettsfasiliteter som basket- og sandvolleyballbaner.

For rekreasjonsmuligheter finner du Lilleborgbanen med en rekke fasiliteter som fotballbane, lekeplass, skøytebane, bordtennisbord, tennisanlegg, og minigolf, rett ved parkens fot. Torshovdalen er en favoritt blant beboerne for avslapning og friluftsliv året rundt, med en fantastisk utsikt over byen. Vinterstid tilbyr den akebakker og langrennsløyper for både barn og voksne. Akerselva er også i nærheten, med sin bilfrie gang- og sykkelvei som strekker seg fra sentrum og helt opp til marka og Maridalsvannet.

For kulturentusiaster er Soria Moria og Odeon IMAX ved Storo Storsenter verdt å utforske.

Dagligvarehandelen kan du utføre hos Kiwi, Rema 1000, Coop Extra, eller Bunnpris, alt i nærheten. Området byr også på et mangfold av hippe kafeer og restauranter. For ytterligere shoppingmuligheter kan du besøke hovedgaten Vogts gate, Sandaker Senter og Storo Storsenter, eller Nydalsbyen som tilbyr et bredt spekter av butikker og tjenester. Resten av Oslos shoppinggater er også lett tilgjengelig.

Området har et godt kollektivtilbud, med Torshov trikk- og busstopp kun to minutter unna, og T-banestasjon på Sinsen. Kjører du bil tar det omtrent 5 minutter til Sinsenkrysset, 10 minutter til Majorstuen og Økern, 15 minutter til Oslo S og 35 minutter til Oslo Lufthavn.

Felleskostnader

Estimert til 15.976,- pr. mnd.

Ved full nedbetaling av fellesgjeld vil felleskostnaden reduseres til kr. 2.106 ,- pr. mnd.

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Fellesutgifter er basert på vedlagte driftsbudsjett for normaldrift av borettslaget i 1 år, basert på stipulerte inntekter og kostnader. Budsjettet er utarbeidet av OBOS basert på opplysninger om eiendommen gitt av selger/utbygger og normtall fra tilsvarende eiendommer som vi forvalter. Det tas forbehold om oppgitte arealer, antall leil. og øvrige opplysninger om prosjektet som kan endre forutsetningene for budsjettforslaget. Det tas forbehold om stipulerte inntekter og kostnader da styret vil kunne endre budsjettet og inngå avtaler som vil tilføre boligselskapet andre eller større kostnader. Endelig fastsettelse av budsjett og nivå på felleskostnader vil bli foretatt av styret i boligselskapet ved overtagelse. Avdragsfritt lån første 10 år. Rentesatsen er fra tilbud gitt av OBOS Banken 16.5.2023.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Kr. 19.351,- pr. mnd.

Borettslaget har avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. Dette innebærer at OBOS innenfor et avtalt beløp garanterer overfor borettslaget at alle felleskostnader blir betalt, og overtar ansvaret for inndriving av utestående fordringer.

Andel fellesgjeld

3 054 000

Avdrag fellesgjeld

Det er avtalt 10 års avdragsfrihet på fellesgjelden.

Borettslag

Borettslag: Omsens gate 2 BRL (under stiftelse)

Leilighetene vil bli organisert i et borettslag. Omsens gate 2A-C (gnr. 225 bnr. 191 i Oslo kommune) er oppdelt i 18 seksjoner (Eierseksjonssameiet Omsens gate 2), hvor alle boligseksjonene eies av borettslaget. Det er knyttet en andel med bruksrett til hver boligseksjon.

Borettslaget består av 18 andeler, hver pålydende NOK 5 000.  Selger tar forbehold om å endre antall leiligheter/andeler i Borettslaget.

Kjøper vil kjøpe andel i Borettslaget, som gir enerett til bruk av en leilighet i Borettslaget og rett til bruk av Borettslagets fellesarealer. Borettslaget vil bli et frittstående borettslag uten forkjøpsrett.

Andelseiere er bundet av Borettslagets vedtekter. Utkast til vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven. Borettslaget eier i dag selskapet Omg 2 AS som eier eiendommen hvor borettslaget skal opprettes. Det skal gjennomføres en fusjon mellom Borettslaget og selskapet. Borettslaget vil ved fusjonen overta eiendomsrett til tomten og bygget fra Omg 2 AS. Fusjonen gjennomføres til skattemessig og regnskapsmessig kontinuitet, som innebærer at Borettslaget overtar skattemessige inngangsverdier på tomten og bygget slik det er i Omg 2 AS på fusjonstidspunktet. Regnskapsmessig skjer det til konsernkontiuitet, som innebærer at den regnskapsmessige verdien på eiendommen settes lik den virkelige verdien som er lagt til grunn ved Borettslagets kjøp av aksjene i OMG 2 AS. Det nevnes for ordens skyld at skattemessig inngangsverdi på tomt og bygning er uten betydning så lenge Borettslaget beholder eiendommen. Panteretten for innskutt egenkapital vil bli tinglyst på hjemmelen registrert på Borettslaget.

Selger eller det selskap som utleder sin rett fra Selger innestår for at Borettslaget ikke vil ha noen uoppgjorte gjeldsforpliktelser utover fellesgjelden per overtagelse.

Borettslagets vedtekter vil bli utarbeidet av Selger i samråd med forretningsfører før konstituerende møte. Utkast følger som vedlegg til salgsoppgaven, men Selger tar forbehold om enhver endring i vedtektene. Dokumentene vil i sin endelige form vedtas på konstituerende møte i forbindelse med stiftelse av Borettslaget, og kan senere endres i henhold til reglene i borettslagsloven dersom Borettslaget ønsker endringer.

Selger forbeholder seg retten til å organisere og fordele sportsboder på den måten som for Selger anses mest hensiktsmessig, for eksempel som en del av Borettslagets fellesareal med dertil tilhørende bruksretter eller på annen måte. Borettslaget vil bli organisert iht. lov om burettslag av 6. juni 2003 nr. 39 («borettslagsloven»).

Ved eierskifte må ervervet varsles styret ved forretningsfører. Det er ikke forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget. Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av leiligheten til andre. Dette fremgår av vedtektene og borettslagsloven. Borettslaget skal avholde ordinær generalforsamling innen utgangen av juni hvert år, og behandle saker som bl.a. regnskap og valg av styremedlemmer, jf. borettslagsloven § 7-8.

Borettslagets styre har ansvaret for at eiendommen til borettslaget forvaltes etter retningslinjer og vedtekter som fastsettes av generalforsamlingen.

Hver andel har én stemme i borettslagets generalforsamling.

Det er særskilt vedtektsfestet at styret kan samtykke til at en andelseier - de tre første årene fra datoen borettslaget ble stiftet - kan leie ut hele boligen for opptil tre år.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Gården ble vesentlig oppgradert i 2017 med blant annet nye soilrør, nye bad, nytt el-anlegg, stigeledninger, vanntåkeanlegg og generell oppgradering av fellesarealer.

Det vil bli lagt inn fibernett i gården fra homenet ila. høsten. Den enkelte beboer er forpliktet til å gi installatør adgang, videre er det fiberselskapet som bestemmer plassering av utsyr i leilighetene.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten vil utgjøre kr. 3 054 000,-
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 0,-
Borettslagets lån vil utgjøre totalt kr. 55 116 000,- og vil tas opp i OBOS-banken
Renten på lånet utgjør 5,45% pr. 17.10.2023. Flytende.
Nedbetalingstid er satt til 40 år.

Fellesgjelden (renter) betjenes via fellesutgiftene. Lånet er avdragsfritt til 2033.

Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseierne anledning til å nedbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år.

Borettslaget har avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned, og overtar deretter alt ansvar og risiko for manglende innbetalinger.

Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Avdragsfritt lån første 10 år. Rentesatsen er fra tilbud gitt av OBOS Banken 16.5.2023.

Inntil lånet i OBOS-banken er åpnet vil selger yte en selgerkreditt tilsvarende andel fellesgjeld.  Selgerkreditten gis med samme rente og vilkår som tilbudt fellesgjeld fra OBOS-banken.

Dersom lånet i OBOS-banken ikke åpnes innen 24-måneder har borettslaget en forpliktelse til å søke å refinansiere fellesgjelden på annen måte.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret via borettslaget og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Borettslaget er under stiftelse. Se vedlagte budsjett utarbeidet av OBOS.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det ikke krav om styregodkjennelse av ny eier.

I følge vedtektene er det ikke krav om styregodkjennelse i forbindelse med utleie. Det er særskilt vedtektsfestet at styret kan samtykke til at en andelseier - de tre første årene fra datoen borettslaget ble stiftet - kan leie ut hele boligen for opptil tre år.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier. Se vedtektene for unntak fra dette.

Husdyrhold

Husdyrhold skal i følge vedtektene / husordensreglene godkjennes av styret.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Vinduer TG 2
To lags isolerglass fra 1984 i malt trerammer.
Vurdering av avvik:
• Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke.
Generelt vedlikehold må forventes.
Konsekvens/tiltak
• Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut.

Overflater TG2
Parkett på gulv.
Vurdering av avvik:
• Det er påvist andre avvik:
Noe glipper på parkettgulv i stue og soverom.
Konsekvens/tiltak
• Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
Ukjent årsak, mulig legge feil.

Etasjeskille/gulv mot grunn TG2
Trebjelkelag og betong.
Vurdering av avvik:
• Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet.
Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente
måleavvik.
Konsekvens/tiltak
• For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil
imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående
tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan
man vurdere slike tiltak.

Ventilasjon TG2
Noe støy fra viften på badet.
Vurdering av avvik:
• Det er påvist andre avvik:
En goddel støv rundt ventil.
Konsekvens/tiltak
• Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
Generell rens av avtrekk.

Boligens areal

Primærrom: 45 kvm, Bruksareal: 45 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken, baderom, entré/gang og 2 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse for tomten til Borettslaget fra Oslo kommune følger vedlagt.

Adkomst

Adkomst fra Omsens gate.

Det vil bli skiltet med  visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Tomten er eiet av borettslaget og er fellesareal.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Videre foreligger det ferdigattest på ombygging av loft, fasadeendring og nye bad fra 2017.

Adgang til utleie

Det er særskilt vedtektsfestet at styret kan samtykke til at en andelseier - de tre første årene fra datoen borettslaget ble stiftet - kan leie ut hele boligen for opptil tre år.

Oppvarming

Elektriske panelovner. Varmekabler på bad.

Energiforbruk

Da leiligheten har vært utleid de siste årene, foreligger det ikke noe estimat på energibruk.

Formuesverdi

Ligningsverdi er foreløpig ikke fastsatt, da borettslaget er under etablering.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 64 65 87 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

Adresse og matrikkel

Omsens gate 2B, 0476, Oslo, Gnr. 225 bnr. 191 snr. 11, andelsnr. 11 i Omsens gate 2 borettslag med orgnr. 931710311 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

169-23-0104

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Nordic Corporate Eiendom sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.