SENTRUM / FREDENSBORG, Calmeyers gate 9A

Lys og innbydende nyoppusset 3-roms med god takhøyde og meget sentral beliggenhet

3 990 000,-

 • Prisantydning:

  3 990 000,-

 • Totalpris:

  4 104 273,-

 • Fellesutgifter:

  2 788,-

Beregnet totalkostnad: 3 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 5 000,- (Andelskapital) 8 364,- (Oppstartskapital) 99 750,- (Etableringsgebyr BRL (tilsvarende 2,5% av kjøpesum)) -------------------------------------------------------- 114 273,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 104 273,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Borettslag

 • Primærrom:

  45 m²

 • Bruksareal:

  45 m²

 • Etasje:

  3

 • Antall rom:

  3

 • Soverom:

  2

 • Byggeår:

  1892

 • Modernisert:

  2023

 • Gårdsnummer:

  208

 • Bruksnummer:

  91

 • Energimerking:

  F

 • Finnkode:

  326546996

 • Sist endret:

  22.11.2023 10:49

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 40%

  eier sin egen bolig

 • 90%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 59%

  har bolig mellom 60-120 kvm

 • 73%

  av boligene er eldre enn 20 år

 • 25%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Nyoppusset 3-roms leilighet med meget sentral beliggenhet i Oslo sentrum. Leiligheten er lys og trivelig i tidsriktige farger med nytt kjøkken med integrerte hvitevarer og delikat bad med nye flater. God takhøyde.

Kvaliteter verdt å merke seg:

• Mulighet for utleie i 3 år*
• Sentral beliggenhet
• Overflateoppusset 2023
• Kort vei til kollektiv transport

Calmeyers gate 9 ligger flott til midt i bykjernen med gangavstand til det aller meste byen har å tilby.

*Det er særskilt vedtektsfestet at styret kan samtykke til at en andelseier - de tre første årene fra datoen borettslaget ble stiftet - kan leie ut hele boligen for opptil tre år.

Innhold

Leiligheten inneholder entré, stue, kjøkken, 2 soverom, baderom og vaskerom.

Standard

Leiligheten er overflateoppusset i 2023 med nye overflater, bad med nye overflater og kjøkken, samt fornyet deler av el-anlegg.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med fronter i laminat og finer. Integrerte hvitevarer som komfyr, platetopp, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryser. Laminat benkeplate med stålbeslag og kum. Malt mellom benk og overskap. Avtrekksvifte med kullfilter.

Bad:
Bad med eldre konstruksjon, nye overflater og innredning. Nedfelt himling, dusjnisje med direkte vannføring til gulv.
Vegghengte glassdører, vegghengt WC, servant med underskap og speil. Mekanisk avtrekk.

Beliggenhet

Calmeyers gate 9 ligger flott til midt i bykjernen med gangavstand til det aller meste byen har å tilby. Kun få meter unna ligger Oslo City og Karl Johan, hvor du finner et godt utvalg av motebutikker, servicetilbud, restauranter, kaféer m.m. Dagligvarehandelen kan enkelt gjøres på Kiwi, Extra, Rema 1000 og søndagsåpen Jokerbutikk.

Torggata som løper fra Stortorvet til Ankerbrua ligger like i nærheten. Langs Torggata finner du flere restauranter, barer og kafeer. Gaten er spesielt kjent for sitt brede utvalg av restauranter - her finner du noe som passer alle og enhver.

Fra leiligheten har man meget god dekning av kollektivmuligheter. Du kan velge mellom tog, buss og trikk, og reise dit du vil på en rask og effektiv måte. T-banen tar du fra Jernbanetorget, tog/flytog fra Oslo S. og ytterligere buss- og trikkeforbindelser finner du i nabogaten.

Det finnes mange herlige grøntområder i kort avstand fra leiligheten, verdt å nevne er Sofienbergparken, Grünerløkka og St. Hanshaugen med sine flotte parker. Er du glad i tur og friluftsliv er det kort vei til Akerselva og alle turmulighetene fra Maridalsvannet i nord og Bjørvika i sør. Vulkan ligger langs Akerselva, og her finnes blant annet Mathallen med alt den har å by på. Sørenga er også et godt alternativ hvor man kan sole seg, spise mat på de gode restaurantene eller bare nyte synet av fjorden.

Felleskostnader

2 788 pr. mnd.

Borettslag

Borettslag: Borettslaget Calmeyers gate 9, Orgnr: 931094246
Leilighetene vil bli organisert i et borettslag. Calmeyersgate 9 (gnr. 208 bnr. 91 i Oslo kommune) er oppdelt i 13 seksjoner (Eierseksjonssameiet Calmeyersgate 9), henholdsvis 2 næringsseksjon i 1. etasje og 11 boligseksjoner i etasje 2 - 4 (loft). Alle boligseksjonene eies av borettslaget. Det er knyttet en andel med bruksrett til hver boligseksjon. Andelsnummeret vil bli fastsatt før overtagelse.

Borettslaget vil bestå av 11 andeler, hver pålydende NOK 5 000. Selger tar forbehold om å endre antall leiligheter/andeler i Borettslaget.

Kjøper vil kjøpe andel i Borettslaget, som gir enerett til bruk av en leilighet i Borettslaget og rett til bruk av Borettslagets fellesarealer. Borettslaget vil bli et frittstående borettslag uten forkjøpsrett.

Andelseiere er bundet av Borettslagets vedtekter. Utkast til vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven. Selger eier i dag alle seksjonene i sameiet som eier eiendommen hvor borettslaget skal opprettes. Borettslaget vil erverve boligene ved at Borettslaget først erverver aksjeselskapet som eier alle boligseksjonene. Borettslaget vil deretter ved en fusjon overta eiendomsretten til boligseksjonene fra Calmeyers gate 11 AS. Fusjonen gjennomføres til skattemessig og regnskapsmessig kontinuitet, som innebærer at Borettslaget overtar skattemessige inngangsverdier og regnskapsførte verdier på tomten og bygget slik det er i Calmeyer gate 11 AS på fusjonstidspunktet. Det nevnes for ordens skyld at skattemessig inngangsverdi på tomt og bygning er uten betydning så lenge Borettslaget beholder eiendommen. Borettslaget vil i inntekståret 2023 skattefastettes som et aksjeselskap, og andelshaverne vil få formuesverdien av sin andel beregnet som formue for aksjer. Fra og med inntektsåret 2024 vil de ordinære reglene i skatteloven § 7-3 for fastsetting av andelshavere i boligselskap gjelde. Panteretten for innskutt egenkapital vil bli tinglyst på hjemmelen registrert på Borettslaget.

Selger eller det selskap som utleder sin rett fra Selger innestår for at Borettslaget ikke vil ha noen uoppgjorte gjeldsforpliktelser per overtagelse.
Borettslagets vedtekter vil bli utarbeidet av Selger i samråd med forretningsfører før konstituerende møte. Utkast følgersom vedlegg til salgsoppgaven, men Selger tar forbehold om enhver endring i vedtektene. Dokumentene vil i sin endelige form vedtas på konstituerende møte i forbindelse med stiftelse av Borettslaget, og kan senere endres i henhold til reglene i borettslagsloven dersom Borettslaget ønsker endringer.

Selger forbeholder seg retten til å organisere og fordele sportsboder på den måten som for Selger anses mest hensiktsmessig, for eksempel som en del av Borettslagets fellesareal med dertil tilhørende bruksretter eller på annen måte. Naboeiendommen disponerer et antall boder i kjelleren til Calmeyers gate 9. Borettslaget vil bli organisert iht. lov om burettslag av 6. juni 2003 nr. 39 («borettslagsloven»).

Ved eierskifte må ervervet varsles styret ved forretningsfører. Det er ikke forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget. Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av leiligheten til andre. Dette fremgår av vedtektene og borettslagsloven.
Det er særskilt vedtektsfestet at styret kan samtykke til at en andelseier - de tre første årene fra datoen borettslaget ble stiftet - kan leie ut hele boligen for opptil tre år.

Borettslaget skal avholde ordinær generalforsamling innen utgangen av junihvert år, og behandle saker som bl.a. regnskap og valg av styremedlemmer, jf. borettslagsloven § 7-8.

Borettslagets styre har ansvaret for at eiendommen til borettslaget forvaltes etter retningslinjer og vedtekter som fastsettes av generalforsamlingen.
Hver andel har én stemme i borettslagets generalforsamling.

Til loftet er det knyttet en utbyggingsrett som eksklusivt tilhører stifter av borettslaget, i kraft av å være eier av andel 10 og 11, og som gir rett til gjennomføring av de nødvendige bygningsmessige arbeider som kreves for etablering av leilighetene, herunder inngrep i fellesarealer i trappeoppgang og takfasade. Retten omfatter rett til fremføring av infrastruktur som angitt i punkt 8 (2), samt rett til etablering av eventuelle nødvendige brannsikringstiltak i fellesareal og i de øvrige andelene. Tiltak som her er nevnt på fellesarealet og i de øvrige andelene er ikke avhengig av beslutning på generalforsamling, og kan ikke nektes av den enkelte andelseier.  

Utbyggingsretten kan bare overdras med samtykke fra stifteren av borettslaget, og ingen andelseiere kan motsette seg gjennomføring av loftsutbyggingen. Hverken borettslaget eller øvrige andelseiere mottar del av gevinst ved utbygging av loftet, og denne tilfaller stifteren eller den nevnt i punkt 1.3.2 (3) ubeskåret.
Stifteren kan overdra utbyggingsretten sammen med andel 10 og 11 til andre juridiske personer enn de nevnt under punkt 2.1, såfremt formålet med kjøpet er ferdigstillelse og deretter videresalg, og den juridiske personen ikke skal bruke andelen som egen bolig.
Ved motstrid mellom denne bestemmelsen (punkt 1.3.2) og øvrige bestemmelser i vedtektene, går denne bestemmelsen foran.

Fellesgjeld / lånevilkår

Ingen fellesgjeld

Forsikring

Felles byggforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring.

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et underskudd på 833 039,-. I det estimerte budsjettet for borettslaget for inneværende år er det lagt til grunn at borettslaget skal gå med kr 98 885,- i overskudd for et helt driftsår.

Vedtekter / husordensregler

Utkast til vedtektene følger som vedlegg.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Vinduer TG2
To lags isolerglass fra 1984 i malte trerammer.
Vurdering av avvik:
• Det er avvik:
Karmene og foring er overmalt.
Konsekvens/tiltak
• Tiltak:
Malingen gjør at pakingen sprekker og vinduene kan være trege i bruk.

Etasjeskille/gulv mot grunn TG2
Trebjelkelag, antar isolert med stubbloftsleire (Ikke besiktiget).
Vurdering av avvik:
• Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet.
Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente
måleavvik.
Konsekvens/tiltak
• For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil
imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak
i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man
vurdere slike tiltak.

Overflater Gulv TG2
Bad med dusjnisje med normalt fall.
Flatere gulv utenfor dusjsonen.
Høyde mellom sluk og terskel er mer en 25mm.
3. ETASJE > BAD
Vurdering av avvik:
• Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på
byggetidspunktet.
Konsekvens/tiltak
• Våtrommet fungerer med dette avviket.
Badet er lite og bygget med nedsenk.
Vann vil forekomme ut av dusjsonen.

Sluk, membran og tettesjikt TG2
Bad med eldre sluk og membransystem.

Overflater og innredning TG2
Kjøkkeninnredning med fronter i laminat og finer. Integrerte hvitevarer
som komfyr, platetopp, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryser. Laminat
benkeplate med stålbeslag og kum. Malt mellom benk og overskap.
Avtrekksvifte med kullfilter.
3. ETASJE > KJØKKEN
Vurdering av avvik:
• Det er påvist andre avvik:
Ikke montert dedikert vannstopper og komfyrvakt.
Konsekvens/tiltak
• Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
Kjøkkenet tilfredsstiller ikke tekniske krav til overvåking.

Overflater og konstruksjon TG2
Wc med servant.
3. ETASJE > TOALETTROM
Vurdering av avvik:
• Det er påvist andre avvik:
Hull mellom avløp og vegg ( kosmetisk )
Ikke montert dedikert vannstopper.
Konsekvens/tiltak
• Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
Rommet har ikke lekkasjesikring.

Varmtvannstank TG2
Varmtvannsbereder plassert over himlingen.
Ikke registert lekkasjevarsler.
Vurdering av avvik:
• Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht.
gjeldende forskrift.
Varmtvannsbereder over 2000w skal monteres på fastmontert kontakt.
Konsekvens/tiltak
• Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift.
Ikke iht bransjenstandard og forskrift.

Elektrisk anlegg TG2
Leilighet med vippebrytere og jordfeilbrytere.
Felles skap med forbruksmåler.
Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser
som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18
inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av
offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert
elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse
eller lov til å foreta en slik kontroll.
Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede
kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler
som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor
oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en
fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet.
1. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? (årstall)
2023 Opplyst noe oppgradering. Ukjent omfang.
Spørsmål til eier
2. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert
elektroinstallasjonsvirksomhet?
Ukjent
3. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider
på det elektriske anlegget etter 1.1.1999?
Nei
4. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale
Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med
avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år?
Nei
5. Forekommer det at sikringene løses ut?
Nei
6. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel
termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens
elektriske anlegg?
Nei
7. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på
kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk
samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av
varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank
Nei
Generelt om anlegget
8. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet?
Nei
9. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap
ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne
kapslinger?
Nei
Inntak og sikringsskap
10. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer?
Ja
11. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder,
allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget
ha en utvidet el-kontroll?
Ja
Generelt anbefales det alltid en teknisk vurdering av el-anlegg der
det ikke har vært kontroll/foreligger eltilsynrapport i nyere tid.
Vurdering/kontroll skal utføres av en sakkyndig elektrofagmann og
aller helst en NEMKO sertifisert el-takstmann.

Boligens areal

Primærrom: 45 kvm, Bruksareal: 45 kvm

Følgende rom er p-rom: entré, kjøkken, stue, 2 soverom, toalett og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Nordi Corporate Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 288 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Ingen parkering på eiendommen. Parkering til eiendommen skjer på gateplan.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av leiligheten til andre. Dette fremgår av vedtektene og borettslagsloven.

Det er særskilt vedtektsfestet at styret kan samtykke til at en andelseier - de tre første årene fra datoen borettslaget ble stiftet - kan leie ut hele boligen for opptil tre år.

Oppvarming

Elektrisk via panelovner.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Inkludert i felleskostnadene.

Formuesverdi

Foreløpig ikke fastsatt fordi det er et nyopprettet borettslag.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Eiendommen er vernet etter plan- og bygningsloven.

Regulering

Eiendommen er regulert til Spesialområde bevaring bolig/industri/forretning og kontor iht. S-3360.
Området reguleres til følgende formål:
- Byggeområde for forretning, kontor, industri og bolig
- Spesialområde bevaring (forretning, kontor, industri og bolig)
- Offentlig trafikkområde - vei, fortau

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Calmeyers gate 11 - Bruksendring av loft til bolig og fasadeendringer
Saksnummer 202015166
Siste bevegelse Siste dok. 16.02.2023

Calmeyers gate 11 - Loftsutbygging med 2 leiligheter
Saksnummer 201115208
Siste bevegelse Siste dok. 06.07.2020

Calmeyers gate 9 - Bruksendring av loft til bolig og fasadeendringer
Saksnummer 202015165
Siste bevegelse Siste dok. 16.02.2023

Calmeyers gate 9 - Loftsutbygging med to leiligheter
Saksnummer 201115209
Siste bevegelse Siste dok. 06.07.2020

Calmeyers gate 12 - Etablering av ny heis og heissjakt, endring av takvinduer og innvendig ombygging
Saksnummer 202100687
Siste bevegelseSiste dok. 03.01.2023

Calmeyers gate 8 B - Riving av lager
Saksnummer 200900667
Siste bevegelse Siste dok. 23.03.2023

Calmeyers gate 8 - Montering av løfteplattform
Saksnummer 202000649
Siste bevegelse Siste dok. 07.03.2022

Osterhaus' gate 6 A - Installasjon av brann- og nødlys
Saksnummer 201505147
Siste bevegelse Siste dok. 20.03.2023

Osterhaus' gate - Montering av heis
Saksnummer 202212046
Siste bevegelse Siste dok. 01.12.2022

Osterhaus' gate 9 A - Uthengsskilt - Mood studio
Saksnummer 201913265
Siste bevegelse Siste dok. 13.09.2021

Hausmanns gate 21 - Skiltplan
Saksnummer
202301576
Siste bevegelse Siste dok. 24.03.2023

Hausmanns gate 19 A - Fasadeskilt - COOP Prix
Saksnummer 201516226
Siste bevegelse Siste dok. 23.03.2023

For mer informasjon se: https://od2.pbe.oslo.kommune.no/kart/[598123,6643391,8

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1880/924335-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 17.08.1880 
Overført fra: 0301-208/91
Gjelder denne registerenheten med flere

Det kan videre bli tinglyst erklæring om adkomstrett og bruksrett til boder for naboeiendommen samt gjensidig erklæring om bruk og vedlikehold av felles bakgård med naboeiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 64 65 87 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave og tilstandsrapport. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

Adresse og matrikkel

Calmeyers gate 9A, 0183, Oslo, Gnr. 208 bnr. 91 snr. 10, andelsnr. 8 i Borettslaget Calmeyers gate 9 med orgnr. 931094246 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

169-23-0106

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Nordic Corporate Eiendom sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.